Friday, May 31, 2013

13. ptk, kus obsessitakse korea poistebändi ja ühe alatult nunnu kanada hiinlase üle



OMG OMG OMG. Fandom on plahvatanud ja Liisa on totally excited!
Haa, ja kui te arvate, et ma räägin siis EXO comebackist, siis te eksite. See on Henry, kes mind üles-alla hüppama pani! (ok, ma olen tegelikult EXO üle ka excited. Lihtsalt Henliiiii~)
Mitu kuud on minu fandominurk olnud üks üsangi uimane koht ja siis pamm! kahe päevaga langes mulle kaela mingi laviin teaserite, muusikavideode ja lihtsal superuudiste näol. Ei tea, mis heateoga ma järsku kpop jumalatele küll silma jäin, et nad mind niimoodi õnnistada otsustasid?

Üleeile rääkisin õele kõlakast, et Henry teeb võib-olla soolodebüüdi, nii et me panime sõrmed risti ja kuigi me kpop jumalate poole just ei palvetanud, lootsin ma salamisi ikka parimat. Ja mis oli esimene asi, mida Mia mulle eile hommikul ütles?
„See oligi Henry.“ Parim uudis, millele ärgata.
Ma ei saa küll öelda, et ma oleks seda juba kuus aastat oodanud, sest ma olen Suju fänn siiski alles kolm aastat olnud, aga jah, ma olen seda kaua oodanud. Ehkki Kyubb on namja of my heart, on Henry mu igavene lemmik nr2, keda ma armastan hoopis teistmoodi, kui Kyuhyuni ja seetõttu luban endal rõõmust ringi karata. Nagu oleks väikevenna üle raskelt uhke. Ma olen alati leidnud, et Henzzz on mitmekülgsemaid sujusid kui mitte andekamaid. Vähemalt muusikaliselt. Jabur on aga see, et kui on mingi asi, millest tal sooloartistiks vajaka jääb, on see just nimelt lauluoskus. Mitte et poisu halvasti laulab, ei, ta laulab igati okeilt ja hästi, lihtsalt, at ta laulab üsna tavaliselt. Ehk siis tavaline lauda oskav inimene. See-eest tantsimise, instrumentide, komponeerimie ja variety’ga saab ta suurepäraselt hakkama. (Ma olen kunagi õelnud, et kutt ei oska absoluutselt näidelda, vähemalt based on some taiwanese variety show, aga nüüd, kus tal on reaalselt kohe film väja tulemas, well, võib-olla pean ma veel oma sõnu sööma.)
OMG ja see teaser! Mamp tuli tuppa, kui ma seda parasjagu re-vaatasin ja jäi ka silmitsema. Team kommentaarid: ’küll nad teevad alles ilusaid muusikavideosid’ ja ’küllap on nad sinna kõvasti raha matnud’. Jään lootma igatahes plotirikast „Fast and furious“ stiilis (uut filmi vaatama pole veel jõudnud) emveekest. Ja tõsiasi, et Taemin ja Kyuhyun ft, täidab mind samuti õnnemullidega, sest lemmikud! Nagu oleks SMEnt otsustanud korraga kõik minu soovid täita! (või siis nii pooled, sest Kyuhyuni sooloalbumiga nad veel ilmselt ootavad).

Aga jah, "Trap" teaseri  esmamuljed (mida te võisite tegelikult mu tumblrist näha):
  • OMG OMG OMG (jah, see oli esmamulje)
  • Henry on babyyyyyyy~~
  • Ausalt, kuidas ta iga päevaga aina noorem ja noorem välja näeb. Jailbait selline
  • Valged särgid sobivad talle. Valged särgid sobivad muidugi kõigile poistele
  • Mandatory unf kyuface part
  • Lol, mida coolbrod. Sest coolid kutid ei vaata põleva klaveri poole, vaid panevad päiksekad ette.
  • The club can’t even handle me right now~ kumises mul igatahes peas
  • Ooo, punane sportauto. Fuck yeah fast and furious ja kdrama car-crashid!

Ja see laul kõlab ka nii paljutõotavalt ja hästi ja meeldib mulle kohutavalt ja ma tahan albumit ja ma tahan, et Henzz selle ise laulud kirjutaks ja noh, siis ma tahan veel muidugi pehmetel patjadel hõljuda. Vot. Nägite mind minu pimetatel fangirl minutitel, mil ma paljastasin teile oma tõelise hinge. Jah, piinlik küll, aga ma tõesti ei mõnitagi kogu aeg oma lemmikuid.

Lemmikute mõnitamisest rääkides…on aeg suunduda EXO juurde!
Ok, tegelikult juhtus see kõik ootamatult ruttu ja…well, ootamatult. Alles olid teaser pildid väljas kui olid teaser mv’d väljas kui oli mv ise väljas. Ma eeldasin, et ma jõuan enne teaseritest rääkida, kui mv kohale ilmub, aga mis seal ikka. Album ja draamaversioon on ju veel ees.
Aga jah, esimene teaser. Ma lolisin. Ja siis ma lolisin veel natuke. Ja noh, mis seal salata, veel jupp aega hiljem ka. Isegi Ryeowook kommenteeris, et ehkki ta on sunbae ja exod olid lahedad, ei suutnud ta teaserit naermata vaadata. Ainuke hundu, kelle üle me ei irvitanud, oli Chen. Tüüp oli selline ohtlik ja kuum liba, et ise ka ei usu. Lol, ja muidugi sassy liba. Luhan ja Kai ja teised tho…ma ütlesin vist ekraanile iga sekundi tagant rawr.
Draamateaser on jällegi alatult paljutõotav. Mis sest et plotline on klišee ruudus ja pool aega peab nägu ilmselt piinlikkustundest teki alla peitma, aga jah, üksteise nägusid ülespeksvad keskapoisid on alatult kuumad. Väga Gokusen. Maria quote’is selle peale „Rentslimiljonäri“: „Money and woman. The things man make most mistakes for.“ Gotta agree.
 Ugh

Mv ja laulu enda juurde. Ma ei olnud nimelt „Wolfi“ enne tervikuna kuulanud. Ma olin vaid katkendeid kuulnud ja inimeste hala lugenud, et see on kohutav laul. Ehk siis jah, ma ei tundnud mingit himu seda enne mv’s ära kuulata. Ja mis juhtus? Midagi täiesti üllatavat, mida ma poleks iial oodanud – mulle nimelt meeldis see laul. Mitte muidugi kõik osad, aga tervikuna jah. Ma Sandrale mainisin, et see meenutab mulle „Luciferi“. Mitte viisi, vaid ülesehituse poolest. See sama tunne, et laul peaks kohe hakkama ja siis see ei hakkagi kunagi, sama ühtse viisi puudumine ja veidralt kokku pandud kohad, sama kerge ärevusesegune ootus.
Ma viskaksin muidugi selle piiksuva sarangahae yo kohe välja ja mõni räpisosa oli ka kahtlane, aga üldkokkuvõttes kuulutan ma selle laulu okeiks. Ma ei ole võlutud, aga ma pole ka õõvastuses. See meeldis mulle esimese hooga igatahes rohkem, kui SNSD „I got a boy“, mis on teadupärast samuti üks kummaline laul. Ja muidugi meeldis mulle fakt, et nad seda kõik koos laulsid. Mv’dest ma üht teisele eelistada ei oska, aga keeleliselt meeldib mulle korea versioon rohkem.


EXO „Wolf“:
  • Alguse hiina filmilik tilulilu ja kehadest moodustatud puu oli äärmiselt esteetiline kooslus. Kuni Sadoko!Kris/Chanyeol sealt välja roomas. Creepy ja cool. Eriti see, kuidas küüned põrandele jäljed jätsid.
  • Ok, laulu algus on nagu mingi Krisyeol mating battle
  • Damn Luhan, mil sa nii hästi laulma õppisid! Kindlasti laululiselt üks mu lemmik kohti, seda juba selle pärast, et see on esimene koht, kus reaalselt lauldakse. Aga viis on mõnus.
  • Laululised lemmikkohad cont: see kõik koos chantimise koht, mis eelneb neaga wolf auule; see, kui Kai ette hüpab ja veidi räpib, millele järgeb mandatory Baekhyun/Chen kriise ja siis pärsi mõnus räpp Laylt. Üks suho koht kõlab ka alatult hästi. Lol, jõle keeruline on sõnadega laulu viisikohti seletada.
  • Huntideks moondumise kohad on väga profilt ja vingelt sooritatud
  • Ok, see neaga wolf auu~ on alatult kummitav, kergesti kaasa lauldav ja veel kergemini kaasa tantsitav rida. No ma kohe pean hundikõrvakesi kaas tegema. Ja siis seda liigutust, kui Kai oma ~küünised~ ette lööb
  • Kas ma ütlesin hundikõrvakesi? Tüübid on sulaselged jänkud, ainult roosad sabatutid on puudu. Paras nu pogadi.
  • Küllap läks kogu roosa värv Sehuni juuste peale ära. Sehuni soeng on nii üle võlli, et on otsaga juba äge.
  • Ha, kas teile ka tundus, et Sehuni oli mandariini versioonis rohkem? Ja Xiumini jälle korea versioonis. Ja Kai oli kõikjal, seejuures eriliselt laulmata. Laulis vist kõige rohkem Kyungsoo?
  • Xiumin btw, on hot namja ruudus ja badass mofo.
  • Tao ka. Tüüp näitas teaseris ju lausa fucki. Almost.
  • Em, kas Kai laulis ühe koha peal ’motherfucker’?
  • Lol, Luhani ping ping. Hiina keelt ei ole ilus mõnitada, aga mõnikord see lihtsalt anub seda.
  • Milline jube body attacki tantsuliigutus. Selle kõrval tunduvad kükkhüpped praktiliselt normaalse koreograafia osana.
  • Kyungsoo karvamüts on kindlasti smendi sisenali. Küllap me näeme seda veel paljudes tulevastes mv’des

Ja mind näete te eeldatavasti ka üsna pea. Praeguseks, auuuuu~ (fiderzein)

1 comment:

  1. is it just me või laulab luhan korea versioonis paremini..? ei okei, ta laulab mõlemas sigahästi.
    aga mulle jubedalt meeldib, et nad kõik laulavad koos. mind üllatab see, et kui sment laseb laulud muude keelde teha, siis need on alati sitemad. exo puhul on see, et ei teagi kumb versioon enne tuli, sest mõlemad lähevad viisiga hästi kokku ja üldse kõlavad hästi. omg kas ma just tunnistasin, et wolf kõlab hästi?!?
    uuulfff auu~
    ja henry!!! kui ma nägin müstilist pilti, nägin tüübi rinnal kirja, mis sarnanes henry nimele, seega arvasin suht kohe, et tuleb lõpuks see päev! väga ootan, henry täiega väärib soolot!

    ReplyDelete