Wednesday, March 20, 2013

I love alcohol and alcohol loves me



Tere! Minu nimi on Liisa ja ma olen alkohoolik.
 // kollektiivne aplaus//
Tere, Liisa!

Ehk kuidas läheb? Minu läheb hästi. Hakkan draamadest (ja pärastlõunani kestvatest ootamatutest kassiahastustest) vaikselt üle saama, seda enam et homme tuleb üle kolme nädala uus "Supernaturali" osa, mis eeldatavasti on väga gei ja angsty, sest kui see hurmav sari midagi üldse hästi oskab, siis on see homoerootiline subtekst ja kannatavad kangelased. Tõeline kreeka tragöödia, eks ole.
(Ja see homoerootiline subtekst kaldub ka iga osaga ühe enam ja enam lihtsalt teksti suunas…)

Ilusat astronoomilist kevade algust siis kõigile! Minu kevad algas jäise tuule ja lumesajuga, mis alatult õhukese kihina jää kattis, tekitades petliku mulje ohutust pinnast. Et aga kogu maapind on viimased nädalad ühtlase jääkirmega kaetud, pole kusagil ohutut kohta. Ehk vaid sõidutee on sest hukutajast vaba, aga arvestades, et tegemist on ikkagi sõiduteega, ei saa seda ka just ohutuks kohaks nimetada.
Kevad missugune! Jäine tuul puhub mantlisiilu alla, näonahk on kuivem kui liivapaber ja vaesed vanainimesed murravad in corpore puusaluid. Üksildane kojamees sillutab sisyphoselikus töös liivaga jäätunud kõnniteid, mis järgmiseks hommikuks on taas libedamad kui poliitiku jutt.
Aga kõige selle juures on päike soe ja mustades sukkades jalad tunnevad end hommikusel walk of shame’il üllatavalt hästi. Kui vaid päikeseprillide jaoks nii külm ei oleks!
Märtsikuul on suve silmad, aga talve hambad, nagu ütleb vanarahvas ja minu siiski veel suhteliselt noor isa.

Ehk kevad tervitab uut kosunud ja lühemate juustega Liisat, kes naeratab vaatamata kõigile teda tabanud hädadel siiski vapralt, sest kui Dean Winchester suutis 40 aastat põrgus olla ja pärast ikka veel funktsioneerida, saan mina kübekese jää ja oma muredega ka hakkama! Mao aasta ikkagi, nagu Kadi täheldas.

Aga tegelikult on mul intelligentse küsimus ka. Rohkem nagu palve. Nimelt kas te ei sooviks jagada minuga oma raamatu soovitusi? Minu lugemislist on masendavalt lühike ja mul ei ole ühtegi ideed. Uurisin kaht 20. sajandi kirjanduse raamatut, et ideid saada, aga palju sa maailmakirjandust ja Nobeli preemia laureaate järjest ikka lugeda jaksad. Langesin isegi nii madalale, et laenutasin endale noorteka, mis oli umbes sama halb, kui halb Sasusaku fanfic in all it’s marysue’ish glory. Aga omamoodi lõbustav oli ka ja kohe kindlasti suurendas see usku mu enese kirjanduslikesse võimetesse. (filosoofiline küsimus tho, miks on nii, et halva fanfici juurest põgened sa back klahvi vajutades silmapilkselt, samas kui halva fanfici laadne raamat paneb sind aga end irvitades lugema?)


Tänane luulepala pärineb aga Kyuhyuni sulest:

Poem: Honest talking while being drunk

After raising a glass of alcohol
Everything became mine
I love alcohol
And alcohol loves me
So how am I to refuse alcohol
Alcohol going down my throat
Down~ down down down down~down down down
How much longer will you make me do the shoulder dance

Jaa, minu lemmik on ikka minu lemmik väga kindlatel põhjustel. Selline Bukowski, et ise ka ei usu.

Good question

5 comments:

  1. Ma lihtsalt armastan su postitusi. :D Kahjuks ma pole ise ka väga mingeid tõsiseid häid raamatuid leidnud, aga mu korterikaaslane leidis ühe väga easy romantilise raamatu, kus peategelased pole keegi muu kui Sam ja Lucy, mis aga ei tähenda minu maailmas mitte kunagi enam kedagi suvalist Sam'i ja Lucy't. ;P

    ReplyDelete
  2. Lol, seda raamatut lugedes kujutleksin ma tegelasi küll vist nati teistmoodi, kui autor silmas pidas...

    ReplyDelete
  3. Ma ka armastan su postitusi *makes fangirl noises* (eriti kuna ma ei ole üldse hea blogija olnud :()!!! Ma olen ka ilmselgelt vana ja koba, sest ma ka kukkusin ja mu põlvel ilutseb kaunis kollane plätakas. Graatsia missugune~
    Lühemate juustega Liisa? SELCA!!!!
    Kui mult küsitakse recce, siis mul alati lähevad kõik head asjad meelest ära, but I'll try. Ja ma ei tea, mida sa lugend juba oled :(
    L. Hearni Otori saaga on minu listis suht kõrgel, sest see oli tõesti hea. A. Sheareri The Lost (ingliskeelne, aga siiski suurepärane), The Hunted oli ka sitaks hea. Tumeda Torni sarja soovitaks ka (S. King), lugemist pikemaks ajaks. N. Gailmani Tähetolm oli päris tore. Ajalugu voolab (H. Moo-sook) oli huvitav, R. Murakami Misosupis, teisi soovitusi ma arvan, et oled juba lugend. Kui mul midagi veel meelde tuleb, I'll let you know~

    ReplyDelete
  4. Loe sellist raamatud nagu "Kiss me, Judas" selle tutvustus kõlab huvitavalt. Ma ise ei ole seda tegelikult lugenud ehk mu soovitus on suht pimesi panustamine.
    Mida mitte lugeda - 50 shades of grey .. sellest raamatust saaksin teha pikema postituse kus seda kiruda. Kui sa hindad oma aju ja ei taha et osa sellest sureks :D siis ära loe seda. Just need tegelased ise on nii jobud.

    ma olen üsna veendunud, et Kyumõmmik ongi mu ideaalne alko deito kõikide iidolite seas. Kellega siis veel jooma minna?

    ReplyDelete
  5. S: Mu juuksed on endised, see oli lihtsalt kõnekujund pluss see, et ma polnud oma kuutagust lõikust siin veel vist maininud. sorry to dissapoint.
    osasid olen ma lugenud jah ja ma arvasingi, et sa seda Kingi seeriat soovitad (sa oled sest blogis kirjutanud). Ma olen sellest sarjast vaid üht lühijuttu lugenud ja ehkki ma hindan härra Kingi ideid kõrgelt, jätab tema kirjanduslik teostus minu jaoks tihti soovida. meil oli isegi sõbrannaga keskas arutelu, kas asi on halbades eesti keelsetes tõlgetes või ta lihtsalt kirjutab imelikult. Sõbranna sõnul veidi mõlemas (et ma olen inglise keeles vaid üht juttu lugenud, olen ma ebakompetentne hindaja, kuigi jah, see oli parem kui eesti keeles). Ma vaatan tema järgi tehtud filme, sest oosom plotline'id, aga lugeda ma teda enam väga ei viitsi. Aga aitäh teiste soovituste eest!

    K: Lol, ma kohe kindlasti ei loe 50 hallikest! Ennemini loeksin juba fanfiction netist halbu hetporn fice.
    mhm, see raamat kõlab huvitavalt jah, panin oma listi kirja.

    ReplyDelete